/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

După ce a fost certificată victoria lui Biden în statul Georgia, Trump cere încă o renumărare a voturilor 

missing
22 noiembrie 2020, ora 09:06

Echipa de jurişti a preşedintelui american Donald Trump a cerut sâmbătă încă o renumărare a voturilor în statul Georgia, transmite DPA, citată de Agerpres.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, şi secretarul de stat Brad Raffensperger – ambii republicani, ca şi preşedintele – au certificat independent rezultatele după prima renumărare, încheiată joi. Demersul a confirmat victoria democratului Joe Biden, care a obţinut în acest stat cu peste 12.000 de voturi mai mult la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Deoarece diferenţa este mai mică de 0,5% din numărul total de voturi, legea din Georgia îi permite candidatului învins să solicite o nouă numărătoare.

Trump încearcă să obţină un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite contestând în instanţe rezultatele alegerilor în mai multe state şi susţinând că scrutinul a fost marcat de fraude pe scară largă. El nu a reuşit deocamdată să dovedească acuzaţiile.

O curte federală din statul Pennsylvania a respins, tot sâmbătă, ca ‘nefondată’, încercarea juriştilor republicani conduşi de Rudy Giuliani de a împiedica certificarea rezultatelor alegerilor. Echipa de campanie a lui Trump a comunicat că va face apel împotriva deciziei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram