/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O moldoveancă, stabilită în Statele Unite, conduce de mai bine de trei ani un truck imens

missing
22 noiembrie 2020, ora 20:33

O moldoveancă stabilită în Statele Unite, conduce de 3 ani un truck imens, capabil să transporte până la 35 de tone de marfă. Este povestea Oxanei Burlacu, o tânără firavă, care întoarce priviri pe traseele americane, din cauza meseriei care este mai puțin practicată de partea feminină. Așa cum e mereu însoțită de soțul ei, șoferița ne-a mărturisit că a îndrăgit cursele pe camion, acesta devenind și mijloc de transport și casă pe roți pentru cuplu. Cum e să ai un stil de viață, mai mereu pe drumuri, aflați în reportajul ce urmează.

Primul care a urcat pe mașina de mare tonaj a fost soțul Oxanei, cel care a și motivat-o să se implice în acest domeniu. Pentru a ajunge la volanul camionului, tânăra a trebuit să treacă inițial prin mâna instructorilor.

Am fost la școală, am învățat o lună de zile, dintre care examenul l-am dat din prima oară. De practică nu-mi era frică, că eu de la 18 ani am permis pentru mașină, am condus mașina”.

Chiar dacă la început i-a venit greu să se adapteze cu rutina zilnică pe roți, pe parcurs acest job a devenit un stil de viață, pe care și l-a asumat și este împăcată cu această alegere, ne-a mărturisit șoferița.

Noi lucrăm non-stop, unul merge, altul doarme și tot așa. E dificil, da, că nu orice fată ar rezista în chestia asta, deoarece. Da, mie tot îmi place să mă gătesc, să fiu frumoasă, aranjată, dar când lucrezi pe așa mașină mare, tot timpul la drum, îmbraci ce ți-i confortabil, n-ai timp să te machiezi tot timpul”.

Mai mult, camionul uriaș le-a devenit și casă, iar benzinăriile – locul unde își face rutina de dimineață, așa cum i s-a întâmplat să fie pe curse și 5 luni în continuu.

„Eu socot că este casa mea, mică, un apartament cu o cameră, desigur nu este baie, veceu, dar toate condițiile le am, am frigider mare, am fier de călcat, am microundă. Făceam baie la benzinărie, mâncare în truck, acolo locuiam, gențile cu noi”.

Fiindcă trăsăturile fizice îi maschează cu ușurință vârsta, Oxana ne-a povestit că este deseori confundată cu o adolescentă, iar acest lucru atrage privirile americanilor uimiți de fragilitatea unei tinere la volanul unui camion.

Eu așa micuță și așa volan mare. Când merg la benzinărie să cer cecul că ne-am alimentat, mă întreabă dacă am 16 ani, care și 13 ani”.

De când au achiziționat, împreună cu soțul, un camion personal, Oxana ne-a mărturisit  că au parcurs peste 600 de mii de mile timp de un an și jumătate. Mai mult, datorită curselor lungi, tânăra a avut ocazia să străbată America în lung și lat, destinațiile deosebite fiind cele care îi oferă motivația de a continua jobul ales.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram