România a exclus Republica Moldova de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În aceste condiții, moldovenii care vor planifica să călătorească în România vor fi scutiți de izolare sau carantină. Însă continuă să fie menținută „interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă”.

„Republica Moldova nu se regăsește printre țările respective, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru intrarea în România – potrivit prevederilor HG 856 din 14.10.2020, privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, nu vor fi plasați în izolare, carantină la intrarea în România”, precizează Ambasada Republicii Moldova în România.

Fac excepție persoanele care sunt membri de familie ai cetăţenilor români, membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România, persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere, persoane care se deplasează în interes profesional, personalul misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, persoane în tranzit.

Începând cu 14 noiembrie curent, în România a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!