Fostul șef al Consiliului European, Donald Tusk a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale.

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu a scris într-o postare pe facebook că Donald Tusk a felicitat-o pentru victoria obținută la scrutinul prezidențial și a asigurat-o de sprijinul Partidului Popular European.

Totodată, cei doi au convenit să realizeze o listă de necesități pentru R. Moldova care vor fi sprijinite de parteneri europeni.

„Vineri am avut bucuria să discut la telefon cu domnul Donald Tusk. Domnul Tusk m-a felicitat pentru victorie și pentru alegerea cetățenilor moldoveni – alegerea unui parcurs democratic, anti-corupție și prosper pentru Republica Moldova. Domnul Tusk m-a asigurat de sprijinul Partidului Popular European și în continuare. Am convenit că vom elabora o listă de necesități concrete și urgente pentru țara noastră, așa încât să putem obține ajutor cât mai rapid. I-am mulțumit domnului Tusk în numele meu și în numele cetățenilor moldoveni pentru sprijinul ferm de-a lungul timpului, pentru solidaritatea și prietenia PPE și a partenerilor europeni”, a scris lidera PAS, Maia Sandu pe Facebook.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!