România va acorda Republicii Moldova o parte vaccinurile pe care le obține din partea Uniunii Europene. Desăre aceasta a anunțat senatorul român Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, după o întrevedere cu ministrul Sănătății al României, Nelu Tătaru. 

Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătății care vor lega cele două maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună. Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând sa beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare”, a anunțat Viorel Badea pe o rețea de socializare.

Astăzi, în Republica Moldova s-au înregistrat alte 477 cazuri noi de contaminare cu COVID-19. Bilanțul celor infectați ajunge la 98 418 cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!