/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Un oficial de la Consiliului de Securitate Națională al SUA a felicitat-o pe Sandu cu victoria în alegerile prezidențiale

missing
23 noiembrie 2020, ora 13:24

Directorul principal pentru Europa și Rusia din cadrul Consiliului de Securitate Națională al SUA a discutat sâmbătă cu Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit unui comunicant, oficialul a felicitat-o cu prilejul victoriei și a reafirmat prietenia și parteneriatul strâns dintre Statele Unite și Republica Moldova.

De asemenea, cei doi au discutat despre impactul COVID-19, progresele înregistrate în ce privește vaccinurile, și recuperarea economică. De asemenea, au discutat despre importanța combaterii corupției și influenței străine maligne. Au convenit să continue cooperarea strânsă privind aceste și alte aspecte importante ale securității naționale.

Pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram