Tradițional în a treia săptămână a lunii noiembrie, se desfășoară „Săptămâna Bucătăriei Italiene în lume”. Această săptămână a devenit un proiect grandios de promovare a culturii culinare italienești, în care se implică restaurantele, bucătarii, antreprenorii și misiunile diplomatice italiene din toată lumea.

În acest an, din cauza dificultăților create de pandemie, s-a renunțat la desfășurarea evenimentelor de amploare, așa cum se făcea anterior. Însă, echipa tv8.md împreună cu Ambasada Italiei în Republica Moldova, prin persoana Excelenței Sale, Ambasadoarea Valeria Biagiotti, începând de azi, vă prezintă o serie de filmulețe despre bucătăria Italiană.

Pe parcursul acestei săptămâni, venim să vă povestim despre specificul bucatelor italiene, cât sunt de sănătoase și care sunt cele mai reprezentative feluri de mâncare italiană.Vom merge în vizită la diferiți bucătari italieni, unde vom găti Pizza, Paste, Cafea, deserturi și alte gutoșenii din bucătăria Italiană.

Astăzi, vă povestim despre bucătăria italiană la general, vorbim un pic despre istoricul ei, despre ingredientele de bază și despre specificul care-l are. Facem o vizită pe cale virtuală, în București, acolo unde se află Giovanni Baldantoni, secretarul Federaţiei Italiană a Bucătarilor în România și Moldova care ne și spune mai multe informații. Așadar, urmăriți-ne în această săptămână pe tv8.md, ca să vă îndrăgostiți de bucătărie italiană!

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!