Germania ar putea începe vaccinarea anti-COVID de luna viitoare, a dezvăluit presei ministrul sănătății din această țară, Jens Spahn, scrie Digi24.ro.

El a spus că a cerut celor 16 landuri ca până la mijlocul lui decembrie centrele de imunizare să fie pregătite, presupunând că autoritățile europene aprobă primul vaccin până atunci, relatează DW.de.

Oficialul german a precizat că persoanele vulnerabile vor fi primele care vor putea beneficia de vaccin. Germania și-a asigurat peste 300 de milioane de doze prin programul de achiziții al Comisiei Europene. Sunt mai mult decât suficiente pentru populația de 83 de milioane de cetățeni, chiar dacă ar fi necesare două doze pentru fiecare. Ministrul german a spus că ar avea de unde să împartă vaccinurile și cu alte țări.

Chiar și cu două doze pentru fiecare persoană, am avea suficiente pentru propria populație și am putea da și altor țări”, a spus Spahn.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!