La New York, peste 600 de persoane care au murit, acum câteva luni, de COVID 19, se află, încă, în camione frigorifice. Pentru o parte dintre aceste victime ale pandemiei, rudele nu şi-au permis să le înmormânteze, din cauza cheltuielilor mari. Alți oameni nu au fost, nici acum, revendicați, scrie digi24.ro.

Camioane frigorifice sunt parcate lângă morga înfiinţată, în aprilie, după ce a izbucnit pandemia în Statele Unite. Autorităţile oraşului New York spun că toată această situație este o tragedie şi promit că vor rezolva această problemă. 

„Vă amintiţi ce copleşitor a fost, ce pierderi de vieţi, cum aveam cimitirele pline? Am fost nevoiţi să-i ţinem în camioane frigorifice, pentru că nu mai aveam unde să-i ducem. Mureau 800 de oameni într-o zi, într-o singură zi. Spitalele de urgenţă erau precum zonele de luptă. Nu mai aveam loc în cimitire în New York, îi înmormântau la Hart Island. Cum de nu ne amintim acest lucru?” –  a spus Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

La New York au fost înregistrate, de la inceputul pandemiei, peste 600 de mii de cazuri COVID şi peste 34 de mii de morţi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!