/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

/VIDEO/ Tragedia de la Ștefan Vodă. Cei șase copii vor sta la centrul de plasament până li se va decide soarta

missing
24 noiembrie 2020, ora 20:35

Durere de nedescris într-o familie satul Răscăieți, raionul Stefan Voda. Șase copii au rămas orfani, după ce, la un interval de câteva săptămâni, le-au decedat ambii părinți. Azi-dimineață, una dintre copile și-a găsit mama fără suflare. Asta după ce, acum o lună, tatăl le fusese ucis în bătaie.

Femeia, de 35 de ani, s-a stins din viață la nici 40 de zile de la moartea soțului, care a fost ucis în bătaie. Potrivit poliției, femeia ar fi decedat din cauza complicațiilor provocate de pneumonie, însă motivul exact urmează să fie stabilit de către medici. Rudele spun că, în ultima perioadă, femeia se simțea rău, având simptome caracteristice răcelii, dar evita să se adreseze la medic. Vestea a venit ca un fulger peste tatăl femeii, Ion Tcacenco. Răpus de durere, acesta a venit la casa fiicei.

ION TCACENCO, BUNELUL COPIILOR: „Deunde bani, am împrumutat de la unul de la altul… Nu știe nimeni până mâine ce zile o să avem.”

Bărbatul a rămas singurul sprijin pentru cei șase copii, rămași fără ambii părinți. Cu lacrimi în ochi, acesta spune că îi este milă, dar nu are puteri și nici posibilități să-i crească de unul singur, dar nici rude care să-l ajute nu are.

ION TCACENCO, BUNICUL COPIILOR: „Nu avem puteri, de unde să fie dacă sunt 6 copii…”

Între timp, cei șase copii cu vârsta între unul și 16 ani, au fost duși la un centru de plasament din localitatea Răscăieții Noi, unde vor sta până li se va decide soarta.

LIUBA VOZIAN, ASISTENT PARENTAL: „Noi mai avem copii și îi luăm la noi…”

Aceasta face un apel către toți oamenii de bună credință să întindă o mână de ajutor celor șase copii.

LIUBA VOZIAN, ASISTENT PARENTAL: „Avem nevoie de paturi cu două etaje…”

Mâine, femeia urmează să fie petrecută pe ultimul drum. Acum o lună, copiii au rămas orfani și de tată, după ce acesta a fost ucis în bătaie în urma unui conflict cu un tânăr de 26 de ani.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Ghenadie STOIANOV

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram