Postul de televiziune TV8 a înregistrat cea mai semnificativă creștere, dintre canalele unde respondenții urmăresc știrile cel puțin o dată pe săptămână. Asta arată un studiu național privind percepția populației despre mass-media și aptitudinile mediatice în R. Moldova, realizat de magenta consulting, cu sprijinul partenerilor externi.

Astfel, TV8 a înregistrat cea mai semnificativă creștere, triplându-se de la 6% dintre respondenți care îl urmăreau cel puțin o dată pe săptămână, în 2018, la 18% în 2020.

În rândul participanților la sondajul din anul acesta care declară că urmăresc doar sursele independente, 27% au spus că privesc TV8, pondere mai mare cu 20 p.p. față de aceeași obișnuință a participanților din 2018.

Pentru a verifica veridicitatea informației participanții la focus grup au spus că încearcă să privească buletinele de știri de la diferite canale pentru a-și forma propria părere, iar TV8 s-a regăsit printre posturile în care participanții au cel mai mult încredere.

De asemenea, studiul arată că în comparație cu valul precedent, au crescut ponderile utilizatorilor care urmăresc site-ul tv8.md, or acesta nu au fost menționat în valul trecut.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!