Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană, Siegfried Mureșan, a susținut un discurs în susținerea Republicii Moldova în plenul Parlamentului Uniunii Europene. Europarlamentarul a spus că este important ca UE să lucreze îndeaproape cu țara noastră. 

„Un cuvânt despre una dintre țările din vecinătatea noastră imediată, doamna președintă, dragi colegi.

În Republica Moldova, o țară cu care avem frontieră directă, un candidat pro-european, un candidat pro-reformă, atașat de valorile europene și de statul de drept, a câștigat alegerile împotriva președintelui în funcție pro-rus, pro-Kremlin.

Aceasta este o veste bună pentru noi, pentru Europa. Este important să lucrăm îndeaproape cu această țară din imediata vecinătate a Uniunii Europene. Este în interesul lor, dar este și în interesul nostru fundamental”, a declarat europarlamentarul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!