/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Reparație-surpriză, la Judecătorie. Ședințele programate au început cu întârziere, pentru că angajații nu au avut acces în sălile de ședință

26 noiembrie 2020, ora 21:03

Dimineață cu ghinion pentru angajații și cetățenii care au venit la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Clădirea arăta ca după război, podeaua fiind scoasă, iar peste tot sunt aruncate la nimereală bucăți de beton. Câțiva muncitori pe care i-am văzut pe acolo, ne-au explicat că, de fapt, este vorba despre lucrări de reparație.

Dar pentru că nimeni nu știa despre acestea, oamenii au întârziat la ședințe, întrucât, pur și simplu, nu puteau trece spre sălile de ședință, iar majoritatea nici nu înțelegea ce se întâmplă. Mai mult, judecătorii s-au plâns că au fost somați să elibereze clădirea până la sfârșitul anului și să-și caute alt sediu. Administrația clădirii a refuzat să comenteze situația și a fugit de jurnaliști.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: Acum o oră, aici totul era acoperit cu bucăți de beton aruncate la nimereală, astfel că nimeni nu a putut trece, iar unele ședințe de judecată au avut loc cu întârziere. Mai târziu, după ce oamenii s-au revoltat, muncitorii au curățat aceste două cărări.

– Doamne ferește. – Când ați venit dimineață cum era? – Doamne ferește ce era dimineață.
– E un coșmar!
– Dimineața am sărit, mi-am adus aminte de tinerețe. MUSCA 00:13-00:15 Eu dimineață și am căzut aici.
– M-am uitat că parcă-s anii revoluției.

Judecătorii și avocații s-au plâns că nici nu au fost preîntâmpinați despre începerea lucrărilor de reparație.

– Consider că toată reparația trebuia să se facă vara, dar nu la sfârșit de an.
– E greu să muncim în așa condiții extrem de critice.
Administrația judecătoriei ne-a spus că angajații au așteptat timp de o oră, în hol, până au avut acces spre sălile de ședință.

ELENA FLIORȚĂ, ȘEFĂ-ADJUNCTĂ A SECRETARIATULUI JUDECĂTORIEI: „Noi nu am fost preîntâmpinați despre lucrările care au fost efectuate. Dimineață am depistat ceea ce ați filmat și am solicitat înlăturarea obstacolelor.”

Muncitorii ne-au zis că lucrările au fost făcute noaptea, așa că nu s-a reușit evacuarea deșeurilor, înainte să înceapă ziua de muncă.

„Se scoate podeaua, se pune teracotă din nou. – De ce de dimineață oamenii nu au putut trece pe acolo? – Pentru că ei seara au demontat aici, ziua nu era chip că merge lumea.”

Abia la amiază, lucrătorii au început să scoată din hol bucățile de beton. Mai mult, judecătorii s-au plâns că au fost somați să elibereze clădirea până pe 31 decembrie și să-și caute alt sediu.

VICTORIA SANDUȚĂ, JUDECĂTOARE: „Unde, nu e clar nici acum. Unde va fi mutată Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cu 70 de judecători, care au în procedură zilnic câte 400-500 de dosare și cu sute de cetățeni care așteaptă soluționarea acestor dosare.”

Am încercat să discutăm cu administrația clădirii, însă toți responsabilii fugeau de camere, iar când am intrat în cabinetele lor, acestea erau goale. Nici responsabilii de la Ministerul Justiției nu au avut nicio reacție, dar ne-au spus să telefonăm la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, unde nimeni așa și nu ne-a mai răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram