/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Un grup de deputați nu susține propunerea de a fi impuse taxe adiționale pentru produsele electronice procurate online

missing
26 noiembrie 2020, ora 10:08

Un grup de parlamentari spune că nu susține propunerea Ministerului Finanțelor de a impune taxe adiționale pentru coletele cu produse electronice procurate online ale căror valoare depășește 100 de euro. Este vorba de deputații „Platformei Pentru Moldova”. Anunțul a fost făcut de către deputata Eleonora Graur, în cadrul unui briefing la Parlament, pe 26 noiembrie.  

„Înțelegem că Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a acoperi găurile din buget, însă, nu putem accepta în nici într-un caz ca Guvernul să majoreze veniturile prin a le scoate din buzunarul cetățenilor, care și așa sunt slăbiți de pandemie și criză. Considerăm inadmisibilă propunerea Ministerului Finanțelor  pentru proiectul politicii bugetar-fiscale, pentru anul 2021, privind impozitarea coletelor, transportate internațional prin poștă și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic, care nu depășesc plafonul de 100 de euro, față de 200 de euro în prezent”, a spus aleasa poporului.

Potrivit deputatei, limita neimpozabilă este redusă deja al doilea an consecutiv. Anul trecut, aleasa poporului spune că aceasta a fost redusă, de la 300 de euro pentru mărfurile aduse pe cale terestră și de la 430 de euro pentru cele aduse în țară pe cale aeriană sau maritimă.

„Dacă propunerea Ministerului Finanțelor va fi introdusă în proiectul politicii bugetar fiscale pentru anul 2021, noi vom veni cu un amendament prin care vom propune revenirea la limita impozabilă de 300 de euro, care a fost în vigoare până în acest an. Iar în cazul produselor mai scumpe, taxa pe valoare adăugată să se calculeze pentru suma care depășește acești 300 de euro”, a precizat deputata.

La acest subiect:

Ministerul Finanțelor vine cu precizări în legătură cu taxele adiționale pentru coletele a căror valoare depășește 100 de euro

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram