/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 285: Rachetă găsită în livadă la Briceni și risc de pană de curent. Putin, filmat pe podul Crimeei

Cu o casă de lux și un Mercedes de ultima generație. Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău, luat la ochi de Stoianoglo

27 noiembrie 2020, ora 11:15

Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău Adrian Popenco a ajuns în vizorul procurorului general Alexandr Stoianoglo, după ce primul a apărut într-o investigație jurnalistică realizată de anticoruptie.md potrivit căreia, omul legii trăiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală și conduce de trei ani un „Mercedes” de ultima generație. În cele din urmă, Adrian Popenco a spus că nu-i aparține nimic. Acum acesta va trebui să ofere explicațiile de rigoare Autorității Naționale de Integritate (ANI).

„Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Adrian Popenco vizat în investigația jurnalistică realizată de portalul anticorupție.md și a transmis materialele către ANI pentru examinare conform competenței. Procuratura este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de ANI, obiectiv și în termeni proximi”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

În investigația jurnalistică, Adrian Popenco a spus că casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase. Casa în care locuiește procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe și Greta Chiriacov. Marca de automobile „Mercedes” pare să fie preferata șefului adjunct de la Procuratura municipiului Chișinău. Bolidul este înregistrat pe numele unei terțe persoane, iar la volan a fost surprinsă Cristina Popenco, soția procurorului.

Investigația integrală o găsiți aici.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram