Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău Adrian Popenco a ajuns în vizorul procurorului general Alexandr Stoianoglo, după ce primul a apărut într-o investigație jurnalistică realizată de anticoruptie.md potrivit căreia, omul legii trăiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală și conduce de trei ani un „Mercedes” de ultima generație. În cele din urmă, Adrian Popenco a spus că nu-i aparține nimic. Acum acesta va trebui să ofere explicațiile de rigoare Autorității Naționale de Integritate (ANI).

„Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Adrian Popenco vizat în investigația jurnalistică realizată de portalul anticorupție.md și a transmis materialele către ANI pentru examinare conform competenței. Procuratura este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de ANI, obiectiv și în termeni proximi”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

În investigația jurnalistică, Adrian Popenco a spus că casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase. Casa în care locuiește procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe și Greta Chiriacov. Marca de automobile „Mercedes” pare să fie preferata șefului adjunct de la Procuratura municipiului Chișinău. Bolidul este înregistrat pe numele unei terțe persoane, iar la volan a fost surprinsă Cristina Popenco, soția procurorului.

Investigația integrală o găsiți aici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!