/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cum a semnat Șor documentul? Deputatul Alaiba îi suspectează pe deputații „Pentru Moldova” de fals în acte

missing
27 noiembrie 2020, ora 16:45

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba îi suspectează pe deputații grupului parlamentar „Pentru Moldova” de fals în acte. Alesul poporului s-a întrebat cum deputatul Ilan Șor a semnat proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul de la compania „Moldasig”, în contextul în care acesta nu se află în țară. Inițiativa de constituire a acestei Comisii aparține grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului „Șor”.

„În cazul în care semnătura nu este al lui, aceasta este fals în acte eu înțeleg. Cum a fost semnat acest proiect de către Ilan Șor?”, s-a întrebat deputatul Dumitru Alaiba. Alesul poporului a spus că va depune o sesizare la Procuratura Generală (PG) pe acest subiect.

De cealaltă parte, autorul proiectului Sergiu Sîrbu a spus că: „Este absolut tot legal. Vă rog să nu vă grăbiți în acuzații”. Cu o replică a venit și deputata Partidului „Șor” Marina Tauber: „A semnat cu pixul așa cum o fac toți. Ați întrebat, v-am răspuns”.

Deputații „Pentru Moldova” au venit cu o inițiativă care prevede constituirea unei Comisii de anchetă a tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară. Este vorba despre scandalul de la Moldasig, companie care în urma unei hotărâri de judecată a ajuns să fie gestionată de către două companii de audit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram