Cu cât mai multe teste COVID-19 se vor efectua, cu atât mai multe cazuri noi se vor depista. Despre aceasta a declarat șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gâlcă pe 27 noiembrie la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Astfel, Boris Gâlcă a recunoscut că există o interdependență între numărul de teste efectuate și cazuri noi depistate. El a mai spus că capacitatea ar putea ajunge la 7000 de teste efectuate zilnic, în viitorul apropiat.

Funcționarul a tras un semnal de alarmă și a declarat că situația epidemiologică e cea mai alarmantă de la începutul pandemiei.

„Situația a venit cea mai alarmantă și cea mai grea de controlat. Nu ajung paturi în secția terapie intensivă și paturi în spitale. Observăm o tendință, iresponsabilitatea unei largi părți a societății, care contestă anumite restricții, inclusiv purtarea măștilor, atât în spațiile închise cât și deschise”, a spus Boris Gâlcă.

Șeful adjunct al Direcției sănătate a mai declarat că situația pandemică va fi ținută sub control doar odată cu începerea vaccinării populației.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Chișinău a ajuns la 43 616 cazuri. Din nefericire, 750 de persoane au decedat, iar 31 311 s-au tratat. Numărul persoanelor aflate sub supraveghere medicală a ajuns 7 451 de persoane.

Pe 26 noiembrie în Republica Moldova a fost înregistrat un nou antirecord de cazuri de COVID-19.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!