/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Ştiai asta? Ce însemnătate poartă perii din cauciuc şi dungile colorate care se pot găsi pe anvelopele noi

missing
27 noiembrie 2020, ora 18:36

Cel mai probabil aţi avut de-a face cu anvelope, de regulă noi, pe care aţi văzut nişte peri mici din cauciuc, ca de păr, parcă aranjaţi intenţionat în poziţie verticală, dar şi nişte dungi colorate aplicate pe banda lor de rulare? Au ele vreo funcţionalitate reală sau se doreşte prin ele comunicarea unei informaţii pe care şoferii trebuie să o cunoască?

Pe banda de rulare a anvelopelor noi astfel de peri pot ajunge să aibă o dimensiune de plus-minus un centimetru. Unii cred că aceștia sunt necesari pentru a crește pata de contact, pentru a îmbunătăți proprietățile de prindere cu suprafața drumului, pentru a ajuta anvelopa la frânare și chiar servi ca un indicator al uzurii benzii de rulare. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram