/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Haz de necaz. Punga neagră cu calendar a devenit sursă de inspirație pentru unii creatori locali

missing
27 noiembrie 2020, ora 08:20

Celebra pungă neagră, cu calendar pe ea, are toate șansele să devină unul dintre simbolurile acestui an politic. Se vinde bine în piețe, iar atunci când vor să o cumpere, oamenii de rând îi spun „kuliokul lui Dodon” – asociere pe care președintele nu a comentat-o niciodată. În schimb, șeful statului a declarat, cu fiecare ocazie, că idee nu are ce se afla în acea pungă, atunci când Vladimir Plahotniuc i-a întins-o. Sacoșa de tip calendar este și o sursă de inspirație pentru companiile de imprimare. Acestea oferă tricouri personalizate sau magneți numai buni de lipit pe frigidere.

În timp ce procurorii nu au avut ce investiga din acest video, procesul fiind clasat, imaginile în schimb au ajuns în foarte multe case, iar astfel, punga neagră cu calendar pe ea, a devenit tot mai cunoscută. Deși legea le interzice companiilor să le producă, pentru că sunt groase și se descompun greu, sacoșele de acest tip pot fi și acum găsite la tarabe. Vânzătorii sunt la curent cu istoria acestei pungi, care însă era la mare căutare și până a apărea în cunoscuta înregistrare video.

– Dodon i-a dat de știre. La televizor am văzut, toți când cer la vânzare zic: „Dați-mi kuliokul lui Dodon”.
– Cum a venit, a venit cu bani.
– Eu știu, dar nu cred asta, ei așa au făcut. Dacă Plahotniuc îi dădea lui Dodon bani, nu îi dădea în „kuliok”.

Întrebați dacă astfel de pungi se vând mai bine în acest an, comercianții au păreri împarțite.

– Da, se cumpără bine aceste pungi. Atunci când cumpărătorul vine spune să îi dau „kuliokul lui Dodon.
– Nu, se vând mai puține, că mulți nu îl vreau și cumpără pungă violetă de un leu.

Și oamenii pe care i-am surprins cu astfel de pungi în mână fac haz pe seama ei.

– „Kulioku” acesta este de la Dodon. Cu mare plăcere îl port, în ghilimele.  „Ce aveți în el?” Cumpărături, ouă chiar.
–  Faimosul acesta e a lui „Dodonaș”. Când i-a dat lui Dodon bănuții în „kuliok” Plahotniuc. 00:19 – Am luat niște ouă care i-au ghicit lui Dodon și le port cu mine.

Sacoșa de tip calendar este și o sursă de inspirație pentru unii creatori locali. O companie de imprimare propune magneți cu faimosul „kuliok”, dar și cu un porumbel, aluzie la îndemnul lui Igor Dodon către electorat ca să nu schimbe porumbelul din mână pe coțofana de pe gard.

Anterior, și unii lideri politici l-au asociat pe Igor Dodon cu punga neagră și i-au făcut-o cadou ori de câte ori au avut ocazia.

RENATO USATÎI, LIDERUL PARTIDULUI NOSTRU: „Pentru tine, Igor Dodon, am adus o sacoșă. Este o sacoșă din 2019.”

Iar liberalul Dorin Chirtoacă a înrămat o pungă de acest fel și a adus-o la sediul socialiștilor, în seara în care s-au anunțat rezultatele ce l-au dat drept pierdant pe șeful statului.

DORIN CHIRTOACĂ, LIDERUL PARTIDULUI LIBERAL: „După ce s-au spart ouăle, s-a spart și sticla. Asta este tot ceea ce merită.”

S-au amuzat pe seama socoșei cu calendar și moldovenii din diaspora, în ziua scrutinului prezidențial. În Marea Britanie, unii alegători s-au încălțat în astfel de pungi, pe care au avut grijă să le comande din timp.

Deși Igor Dodon nu a comentat până acum asocierea lui cu punga neagră, în schimb a insistat tot timpul că nu știa ce se afla în sacoșa pe care i-a întins-o Vladimir Plahotniuc.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Nu știu ce era în acea pungă. Nu știu. Clar lucru că a fost o provocare.”

Deși scena și imaginile au fost investigate de procurorii Anticorupție, aceștia au decis să claseze procesul penal pentru că „faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram