/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Fostul preşedinte al Hondurasului, reținut pe aeroport. Ar fi încercat să iasă din țară cu 18.000 de dolari nedeclaraţi

missing
28 noiembrie 2020, ora 12:38

Fostul preşedinte din Honduras Manuel Zelaya a fost reţinut vineri timp de mai multe ore pe aeroportul din Tegucigalpa, fiind acuzat că ar fi avut asupra sa 18.000 de dolari nedeclaraţi, o sumă despre care susţine că i-a fost plasată fără ştiinţa sa în bagaje, relatează AFP.

Omul politic de stânga a scris pe Twitter că a fost „deţinut incorect” când se pregătea să părăsească ţara cu destinaţia Mexic, unde urma să participe la un seminar.

„Cauza: un rucsac cu 18.000 de dolari, care nu îmi aparţinea”, a dat el asigurări, adăugând că a fost prezentat în faţa unui procuror.

Atunci când autorităţile i-au trecut valiza prin scaner, acestea au detectat că în interior se afla rucsacul cu bani incriminat, a explicat el presei locale, citează Agerpres.

Legea îi obligă pe pasageri să declare şi să justifice în faţa autorităţilor vamale sumele mai mari de 10.000 de dolari.

Dacă nu fac o astfel de declaraţie, ei sunt pasibili de o amendă de o treime din banii nedeclaraţi.

Manuel Zelaya a fost eliberat circa şase ore mai târziu şi le-a declarat jurnaliştilor că procurorii vor ancheta cine a pus banii în rucsacul său.

Sute de susţinători ai partidului de stânga Libertad y Refundacion (Libre), coordonat de Manuel Zelaya, s-au deplasat la aeroport şi au blocat bulevardul de acces dând foc la pneuri pentru a cere eliberarea fostului preşedinte.

Zeci de poliţişti i-au dispersat folosind grenade lacrimogene.

Manuel Zelaya a fost înlăturat de la putere în iunie 2009 de o alianţă de militari şi de civili, din care făceau parte şi membri ai guvernului său, după o criză politică.

Criticat pentru legăturile lui cu preşedintele venezuelean de la acea vreme Hugo Chavez, el a fost acuzat de trădare. La revenirea sa din exil, el şi-a fondat partidul, Libre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram