Război în Ucraina, ziua 214: Rușii fug și în Mongolia, atac la Odesa și proteste în Daghestan: Forțele de ordine au tras în aer

social

/VIDEO/ Adevărate focare. 15 cluburi de noapte din capitală au fost ținta verificărilor inopinate organizate de ofițerii INI, ANSA și Fulger

28 noiembrie 2020, ora 19:34
Distribuie:

Razii nocturne! 15 cluburi de noapte din capitală au fost ținta verificărilor inopinate organizate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, dar și mascații de la Fulger. Dintre acestea, șase riscă să fie sancționate cu amenzi usturătoare, de până la 75 de mii de lei, după ce nu au fost respectate mai multe reguli antiepidemice importante.

Cele mai frecvente abateri se referă la depășirea numărului de persoane în local și amplasarea meselor fără a fi respectată distanța prevăzută.

Muzica din interiorul unui club de noapte de pe strada 31 August din capitală, care a fost plin ochi de tineri în această noapte, putea fi auzită de la câțiva zeci de metri. Masca de protecție și distanțarea fizică au lipsit cu desăvârșire, iar petrecăreții cântau și dansau ca în perioada în care nu exista coronavirus. Totuși, distracția a fost pusă însă pe pauză la apariția ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații, Agenția pentru Siguranța Alimentelor, dar și mascații de la Fulger.

La apariția oamenilor legii, petrecăreții, care erau într-un număr mult mai mare de 50, fie și-au pus repede masca de protecție pe față și încercau să se ascundă de camera, alții nu erau deloc deranjați de prezența acestora….

 „- Văd că vă simțiți bine, fără nicio problemă… – Da. De mâine intrăm în carantină. De mâine să ne pună restricții. – Păi dacă vă infectați astăzi…- Și dacă vă infectați astăzi? Eu am avut coronavirsu deja. -Există riscul de reinfectare. – Nu, imposibil așa ceva..unde-i corona? Nu zic că nu există, dar nu chiar așa…- Păi mor oamenii – Și înainte mureau oamenii, de tuberculoză, toate celea…”

„- Am intrat doar pentru a servi un suc și plec acasă. – Dar nu aveți nici mască, nu se respectă nici distanța…mă scuzați..”

„- În plină pandemie, nu vă este frică să petreceți? Nu. Dacă am mască, de ce să-mi fie frică? – Nu purtați masca corect și nici nu se repsectă distanța – Nu am chef să vorbesc.”
 „Toate măsurile antiepidemice sunt încălcate aici – Da. – În contextul în care ave aproape 2 mii de cazuri în zi de covid – Da.”
 „Numaice am venit și plec. – oricum puteți să vă infectați sau să infectați pe cineva…Nu mă tem.”
 „Nu prea se păstrează distanța socială. Nu credeți că este un pericol de infectare? – Eu nu cunosc nimic. – Nu cunoașteți ce? Nimic despre ce întrebați. Nu vă este frică de coronavirus? Eu nu am auzit. – Ce nu ați auzit? De coronavirus.”

Administratorul localului a refuzat să discute însă cu echipa tv8. În schimb, oamenii legii au întocmit proces verbal de cercetare. În cazul în care ancheta va stabili că au fost admise încălcări, localul va fi sancționat contravențional. Între timp, numărul de persoane a fost depășit și în alt club de noapte din centrul capitalei. Echipa tv8 cu greu a reușit să ajungă în interior. Acest lucru a fost posibil abia la apariția mascaților de la Fulger.

Avem un număr limitat de persoane în interior. – Noi vrem să vedem dacă acest număr și această regulă s-a respectat. – O puteți face după..Vreau să mă conving, în calitate e jurnalistă, că dvs respectați această regulă.”

De cealată parte, unii petrecăreți, care, din nou, depășeau limita numărului permis, au reușit să-și pună masca de protecție pe față…

„Stăm la masă, stăm în mască…la masă nu stăm în mască. Nu vă este frică, sunt mulți oameni aici…distanța e păstrată? Nu prea..”

„Nu purtați masca corect…”

„Atâta timp cât stau la masă cu alte persoane care știu că nu-s infectate…”

Și în acest caz a fost întocmit un proces verbal de cercetare la fața locului. Unul din reprezentanții localului nu ne-a putut spune câte persoane se află în interior.

„Se completează listele de evidență, nu le numărăm pe fiecare…doar la mese, barul nu lucrează, nu aveți cum să intrați în restaurant fără mască..”

Verificările însă nu s-au oprit aici. Un alt local, aceleași încălcări.

„Știți că depășește numărul de persoane, ce contrazice dispoziției? Nu. Noi vom documenta situația dată. Ne așezăm undeva, unde s-ar putea de lucrat cu dvs.”

Potrivit informațiilor, între orele 23 și 3 dimineața, au fost verificate 15 localuri din capitală, în șase situații au fost depistate încălcări ale normelor obligaotorii de prevenire și combatere a coronavirusului. Cele mai frecvente abateri se referă la depășirea numărului de persoane în local și amplasarea meselor fără a fi respectată distanța fizică. Agenții economici riscă să fie sancționați cu o amendă de până la 75 de mii de lei. De astăzi, activitatea cluburilor de noapte, discotecilor și a cluburilor karaoke este interzisă. Iar restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22.00, începând cu data de 30 noiembrie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram