/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cum sunt afectați elevii în pandemie. Au avut atacuri de panică, au intrat în depresie și au fost nevoiți să învețe mai mult singuri

missing
29 noiembrie 2020, ora 09:00

Au avut atacuri de panică, au intrat în depresie și au fost nevoiți să învețe mai mult singuri. Sunt câteva dintre dificultățile și problemele pe care le-au întâmpinat mai mulți elevi în timpul pandemiei, când studiile avea loc doar online și nu mergeau la școală. Le-au lipsit contactul direct cu profesorii, dar și cu smenii lor – asta spun mai mulți elevi care s-au adunat astăzi la discuții într-o cafenea din capitală pentru a împărtăși provocările cu care s-au ciocnit.

O elevă de la un liceu privat din capitală spune că învățământul online a afectat-o direct. S-a simțit mult prea izolată și singură, s-a confruntat cu materia grea care nu i s-a părut ușor de asimilat . Acum este împăcată că s-a revenit la ore cu prezență fizică în auditorii.

ADELINA, ELEVĂ ÎN CLASA 11: „Practic profesorul doar preda, mulți se temeau să pună o întrebare, mulți nu reacționau, mulți tăceau sau chiar făceau alte lucruri în același timp și pe urmă tu singur trebuia să stai acasă și să înveți, practic învățământul a rămas o parte foarte mare pe umărul elevilor, dar și profesorilor le-a fost greu, o parte de exemplu s-a adaptat la noi foarte ușor la lecțiile online, dar profesorii mai în vârstă foarte greu s-au adaptat.

De aceeași părere sunt mai mulți elevi care au fost copleșiți de aceleași stări și au resimțit efectele negative ale studiilor online.

GRIGORE CERNEANU, ELEV ÎN CLASA A 10-a: „Majoritatea, cel mai mare procentaj al elevilor au fost afectați negativ de Coronavirus, psihologic. Pentru mine personal studierea online este mai grea, mai dificilă deoarece nu este contactul fizic și de asemenea când ești acasă, ești într-un mediu comod și creierul nu dorește să depună efort pentru a face ceva.”

În acest sens, mai mulți elevi de la un liceu privat din capitală au decis să se adune astăzi alături de psihologul școlii , dar și de vice-directorul instituției pentru a discuta despre efectele pandemiei asupra sistemului de învățământ așa încât să găsească soluții pentru a minimaliza impactul negativ al pandemiei asupra studiilor online.

OLGA PÂNZARI, PSIHOLOG ȘCOLAR: „Sigur că probleme au fost diverse și variate, dar cele mai mari probleme au fost legate de motivație, de stările astea de frustrare pe care nu puteau să le gestioneze, sigur că și relațiile din familie, iarăși practic din nou învățau cum să comunice în sânul familiei.”

O soluție practică pentru a ieși din rutină în perioada stării de urgență și pentru a diversifica studiile elevilor ar fi activitățile extrașcolare, spune vice-directorul liceului.

UMIT OZ, DIRECTOR ADJ., LICEUL PRIVAT: „Ideile sunt mai multe, adică noi acum mai mult ne axăm asupra mai multor activități extrașcolare dar bineînțeles că ele vor fi online, vrem să ieșim din rutină ceea ce am avut de la începutul pandemiei și până acum”

Instituțiile de învățământ au reluat procesul educațional pe 1 septembrie după ce Ministerul Educației a anunțat 7 scenarii conform cărora instituțiile își desfășoară până în prezent activitatea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram