/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Șoferii au dat buzna la vulcanizări, după ce au auzit despre ninsoarea din nordul țării

missing
29 noiembrie 2020, ora 20:07

Iarna își intră în drepturi. În nordul țării au căzut primii fulgi. Rețelele sociale au fost împânzite de fotografii și clipuri video care au imortalizat prima ninsoare. Meteorologii au anunțat despre căderea primilor fulgi încă de ieri, iar aceștia nu au întârziat să apară în regiuni precum Rezina, Soroca, Briceni și Șoldănești.

Spre bucuria copiilor, cei mai mulți fulgi au căzut la Rezina, unde pământul și copacii au fost acoperiți de un strat de nea.

„Să arunc în tine? – Da, aruncă”.

Și pe traseul Chișinău-Bălți a nins. Peste câmpurile agricole s-a așternut un mic strat de zăpadă. Oamenii au rămas impresionați de prima ninsoare așa că au surprins cât mai multe imagini și s-au grăbit imediat să să le distribuie pe rețelele de socializare.

Întrucât mulți șoferi așteptau prima zăpadă ca să-și echipeze automobilul cu pneuri de iarnă, astăzi după ce au auzit despre precipitațiile din nordul țării și despre avertizările meteorologilor, aceștia au dat buzna la vulcanizările din oraș. Unii spun nu au avut timp să schimbe cauciucurile, alții în schimb, au așteptat căderea ninsorii pentru a se

GRIGORE, ȘOFER: „Eu mă orientez după cei de peste Prut acolo am văzut că la munte ninge deja de ieri, am văzut aseară cum ningea acolo și zic că degrabă vine și la noi, așa că ne pregătim”.

ION, ȘOFER: „Eu am decis să le schimb deoarece este prevăzut în legislație, de 1 noiembrie dacă nu greșesc trebuie să fim toți cu cauciucuri de iarnă și de aia mașina până acum a stat și acum am scos-o în circulație și am decis să-i pun roțile de iarnă să nu nimerim în situații de risc”.

CONSTANTIN, ȘOFER: „Decât să pățim ceva mai bine mașina o încălțăm, da chiar când ne oprește pe drum ca să nu plătim amenzi. Când merg, sunt cu pieptul deschis știu că nu mă vor opri, dar chiar de mau oprit totul e în regulă”.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de stat, în următoarele zile se așteaptă lapoviță și ninsori, iar temperaturile vor fi cuprinse între -2 și + 3 C.

REPORTER- CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE- OLEG KOZLOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram