Inaugurarea președintei alese va avea loc pe 24 decembrie în Palatul Republicii. Despre aceasta Maia Sandu a spus pe 30 noiembrie în cadrul unui briefing de presă desfășurat în clădirea menționată mai sus. 

„Din cauza pandemiei, evenimentul va fi restrâns, cu o participare limitată. Conform legii, ar urma să invităm reprezentanți ai mai multor instituții ale statului, dar încercăm să reducem numărul, așa încât să păstrăm și spiritul legii, dar să ținem cont și de restricțiile impuse de pandemie. Nu vom putea să invităm prea multă lume la acest eveniment pentru că ne dorim ca lumea să rămână în siguranță. Va fi un eveniment mai modest, care va putea fi urmărit online”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că aceasta a câștigat detașat turul doi al alegerilor prezidențiale de pe 15 noiembrie în fața lui Igor Dodon, președintele în exercițiu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!