/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„Ei încearcă să pună oamenii pe baricade”. Sandu, despre proiectul inițiat de PSRM care prevede statut special pentru limba rusă

missing
30 noiembrie 2020, ora 12:48

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu susține că proiectul de lege inițiat de Partidul Socialiștilor (PSRM) care prevede protejarea și asigurarea funcționării limbi ruse pe teritoriul R. Moldova este o încercare de a pune cetățenii pe baricade. 

Maia Sandu, președintă aleasă:Eu nu am văzut acest proiect, dar știu sigur de ce fac socialiștii acest lucru. S-au speriat pentru că au văzut că oamenii s-au unit pentru o agendă comună, au lăsat de-o parte diferențele. De fiecare dată când politicienii corupți văd că oamenii se unesc ei vin cu inițiative să-i divizeze. Ei încearcă să pună oamenii pe baricade. Apelul meu către cetățenie este să nu ne lăsăm divizați. Așa cum l-am alungat pe Igor Dodon trebuie alungai și cei din Parlament.”

Acum șase zile, PSRM a înregistrat un proiect de lege care prevede că, la solicitare, funcționarii publici vor trebui să le ofere sau să asigure traducere cetățenilor informații în limba rusă, să primească cereri în rusă și să vorbească în limba rusă, dacă asta o cere cetățeanul. Potrivit autorilor, scopul proiectului este protejarea și asigurarea funcționării limbi ruse pe teritoriul R. Moldova.

Proiectul prevede că în relațiile cu autoritățile de stat, administrația publică, instituțiile publice, precum și cu întreprinderile și organizațiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale și scrise este limba de stat și /sau limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică, la alegerea cetățeanului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram