Prim-ministrul Ion Chicu spuen că vaccinurile anti-COVID-19 ar putea ajunge în Republica Moldova nu înainte de Paști, întrucât încă nu sunt produse. De asemenea acesta a spus că s-a adresat mai multor țări pentru procurarea acestora, înclusiv rușilor.

„Sunt vreo opt vaccinuri de la diferiți producători, ruși, chinezi, americani. Republica Moldova stă cumincior în rând la toate. Și la ruși ne-am adresat și la mecanismul global de livrare. Nu am comandat nimic. Încă nu se poate face acest lucru. În producere nu e nimic încă”, a menționat Chicu în timpul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Tot în timpul emisiunii acesta a menționat că vaccinurile vor ajunge în Republica Molodva în primăvară: „Realist vorbind, mai degrabă de Paști nu vom avea vaccin nici noi și nici restul lumii”, a mai adăugat acesta

Întrebat dacă Igor Dodon a testat, totuși, vaccinul Sputnik V acesta a menționat: „Eu nu știu ce testează dumnealui și nici ce administrează”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!