Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu a făcut declarații de presă după ședința de lucru cu președinta Parlamentului R. Moldova, Zinaida Greceanîi și cu președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Ion Chicu, prim-ministru:Astăzi la 17:00 vom convoca ședința Guvernului pentru a examina proiectul politici bugetar fiscale 2021 și cele trei proiecte ale bugetelor anuale. Astăzi le vom examina ca să le remitem Parlamentului. Guvernul actual nu renunță la investiții masive în infrastructură, acesta este acel motor care a ținut pe linia de plutire. Acest buget care vine cu majorări în sectorul bugetar trebuie susținut. Locuri în spitale practic nu-s. Săptămâna aceasta vom majora locurile în spitale. Putem identifica paturi și echipament, dar oameni nu avem, noi am apelat și la rezidenți și la studenții de la medicină. Îndemn cetățenii să poarte mănuși și să respecte regulile epidemiologice. Capacitățile sistemului medical sunt la limită, nu mai sunt resurse umane. În luna noiembrie s-au achitat toate pensiile și salariile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!