/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Maia Sandu: „O să am o discuție serioasă cu Procurorul General. O să am o întâlnire cu Ion Chicu”

missing
30 noiembrie 2020, ora 10:59

Într-o conferință de presă, președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că până pe 20 ianuarie va renunța la funcția de președintă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a anunțat primele trei nume din viitoarea sa echipă de consilieri, dar și când va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte.

UPDATE. Maia Sandu anunță că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova.

UPDATE. După ce va fi învestită în funcția de președinte al R. Moldova, Maia Sandu va efectua o vizită la Kiev. „Cel mai probabil în ianuarie. Domnul Iohannis va veni în primele săptămâni după preluarea mandatului.”

UPDATE 12:30. „PAS va susține PNL în alegerile parlamentare din România.”

UPDATE 12.15. „Votul Diasporei a fost de 16% și e probabil cel mai mare din lume. Pe de o parte e o veste bună că avem atât de multă lume care îi pasă ce se întâmplă acasă și probabil vor să revină, am primit și mesaje despre intenția de a reveni. Dar pentru asta trebuie să facem regulă în Moldova, oamenii vor o justiție corectă.”

UPDATE 12:00.O să vin cu o formulă de restructurare a acestui Consiliu Suprem de Securitate, iar actuala guvernare nu trebuie să nu aibă nimic cu aceste instituții și vom verifica astfel cât de independente sunt.”

UPDATE 11:55. Maia Sandu a anunțat primele trei nume din viitoarea sa echipă de consilieri. Ala Nemerenco – consilier pe problemele sociale. Veaceslav Negruța – consilier pe economie. Olesea Stamate – consilier pe justiție. Totodată, Maia Sandu a menționat că nu a discutat pe acest subiect cu Andrei Năstase.

UPDATE 11:34.Știm că nu sunt mulți entuziaști în Parlament care să susțină reforma justiției. Voi avea o discuție după învestire cu Stoianoglo. O să am o discuție serioasă cu Procurorul General să văd care sunt principalele impedimente în examinarea dosarului furtului miliardului, dacă se pune presiune de la politicieni, clanuri interlope, sau există o lipsă de capacitate.”

UPDATE.Poziția statului moldovenesc a fost și este că aceste trupe trebuie retrase din regiunea transnistreană. Nu există niciun acord semnat între cele două state. Trebuie să purtăm discuții cu Federația Rusă.”

UPDATE 11:21. Cred că Guvernul Chicu trebuie să plece pentru că asta spun alegerile prezidențiale. Noi apreciem sprijinul României și a Uniunii Europene. Eu voi face tot ce îmi stă în puteri ca să aducem ajutoare ca să ne ajute să depășim aceste vremuri grele.”

UPDATE.Echipa mea a început să discute cu echipa Președinției despre procedura de inaugurare.„

UPDATE 11:17.Până la 20 ianuarie trebuie să renunț la calitatea de membru de partid. Și, da, voi depune efort să fiu președintele tuturor. Eu cred că doar fiind uniți o să putem să trecem peste aceste vremuri grele.”

Maia Sandu, președintă aleasă a R. Moldova: Ce cred eu despre Guvernul lui Igor Dodon? Prin votul pe care l-au dat, oamenii au votat împotriva acestei guvernări și modul în care Igor Dodon face politică. Acest Guvern trebuie să plece. Până să plece, acest Guvern trebuie să-și îndeplinească funcția. Bugetul trebuie să fie prezentat și aprobat, altfel acest Guvern trebuie să plece. Este clar că și Parlamentul trebuie dizolvat. Noi am văzut că socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției. Intenționez să am o întâlnire cu Ion Chicu pentru a afla care este situația reală în țară. Cred că toți își doresc alegeri anticipate.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram