Liderul Partidului Liberal (PL), ex-edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă anunță că pe numele său a fost pornit un nou dosar penal, prezentând în acest sens și ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit. Politicianul spune că este acuzat de faptul că ar fi plătit în mod abuziv salarii angajaților Primăriei Chișinău și subdiviziunilor, acum zece ani. 

„Încă un dosar, al treilea, la fel „cu dedicație”, care a fost pornit de Centrul Național Anticorupție (CNA) pe data de 8 august 2019, în ajunul zilei mele de naștere, pe baza unui raport din 28 iunie, Ziua ocupației sovietice, transmis la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe 19 noiembrie, de ziua de naștere a lui Mihai Ghimpu, ( n.r. unchiul lui Dorin Chirtoacă) și adus la cunoștința subsemnatului, azi, 1 decembrie 2020, de Ziua Unirii”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Coincidențele temporale politicianul le-a comentat astfel: „dosare penale cu „dedicație” de zile speciale”. „Acuzația, deși complet neclară, constă în faptul că aș fi plătit salarii în mod abuziv angajaților Primăriei și a subdiviziunilor, acum circa zece ani. Potrivit logicii MAI, oamenii trebuiau sa stea fără salarii din cauza Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și a celor care blocau activitatea Primăriei”, a scris Dorin Chirtoacă pe rețelele sociale.


Sursa: Facebook/ Dorin Chirtoacă

În anul 2017, pe numele lui Dorin Chirtoacă au fost pornite două dosare penale. În unul el este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă, iar în altul de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!