/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Un nou dosar pe numele lui Dorin Chirtoacă. Este bănuit că ar fi plătit salarii în mod abuziv

missing
01 decembrie 2020, ora 19:15

Liderul Partidului Liberal (PL), ex-edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă anunță că pe numele său a fost pornit un nou dosar penal, prezentând în acest sens și ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit. Politicianul spune că este acuzat de faptul că ar fi plătit în mod abuziv salarii angajaților Primăriei Chișinău și subdiviziunilor, acum zece ani. 

„Încă un dosar, al treilea, la fel „cu dedicație”, care a fost pornit de Centrul Național Anticorupție (CNA) pe data de 8 august 2019, în ajunul zilei mele de naștere, pe baza unui raport din 28 iunie, Ziua ocupației sovietice, transmis la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe 19 noiembrie, de ziua de naștere a lui Mihai Ghimpu, ( n.r. unchiul lui Dorin Chirtoacă) și adus la cunoștința subsemnatului, azi, 1 decembrie 2020, de Ziua Unirii”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Coincidențele temporale politicianul le-a comentat astfel: „dosare penale cu „dedicație” de zile speciale”. „Acuzația, deși complet neclară, constă în faptul că aș fi plătit salarii în mod abuziv angajaților Primăriei și a subdiviziunilor, acum circa zece ani. Potrivit logicii MAI, oamenii trebuiau sa stea fără salarii din cauza Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și a celor care blocau activitatea Primăriei”, a scris Dorin Chirtoacă pe rețelele sociale.


Sursa: Facebook/ Dorin Chirtoacă

În anul 2017, pe numele lui Dorin Chirtoacă au fost pornite două dosare penale. În unul el este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă, iar în altul de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram