Prim-ministrul Ion Chicu s-a eschivat să răspundă la întrebarea dacă în opinia lui cetățenii îl vor sau nu în calitate de premier. Acesta a declarat că orice societate se conduce după legi și Constituție, iar dacă s-ar conduce după părerea poporului, atunci funcționarii de rang înalt ar fi schimbați în fiecare zi.

„Putem să manipulăm mult, cum se zice «Eu sunt poporul», dar orice societate se conduce după legi, Constituție. Eu înțeleg că poate fi un prim-ministru sau un președinte ales astăzi de către popor cu 95% sau cu 70%, iar peste jumătate de an același popor să spună că nu-l mai vrea. Aste ce însemană? Că în fiecare zi trebuie să-i schimbăm? Ne conducem de Legislație și de Constituție. De aceea, manipularea cu termeni de gen poporul, cetățenii, e bună, dar astea sunt momente de manevrare”, a spus prim-ministrul în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Întrebat dacă crede în faptul că cetățenii Republicii Moldova l-ar vota în cazul în care astăzi ar avea loc alegeri, acesta a răspuns: „De ce să vorbim lucruri abstracte. Eu încă odată reiterez, dacă s-ar organiza alegeri în fiecare săptămână în funcție de ce spune un politician sau altul, care crede că el va lua majoritatea, atunci unde vom ajunge? Din câte țin minte, prim-ministrul nu se alege de către popor”, a mai adăugat Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!