/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ion Chicu s-a eschivat să răspundă dacă cetățenii îl vor sau nu în calitate de premier

missing
01 decembrie 2020, ora 08:15

Prim-ministrul Ion Chicu s-a eschivat să răspundă la întrebarea dacă în opinia lui cetățenii îl vor sau nu în calitate de premier. Acesta a declarat că orice societate se conduce după legi și Constituție, iar dacă s-ar conduce după părerea poporului, atunci funcționarii de rang înalt ar fi schimbați în fiecare zi.

„Putem să manipulăm mult, cum se zice «Eu sunt poporul», dar orice societate se conduce după legi, Constituție. Eu înțeleg că poate fi un prim-ministru sau un președinte ales astăzi de către popor cu 95% sau cu 70%, iar peste jumătate de an același popor să spună că nu-l mai vrea. Aste ce însemană? Că în fiecare zi trebuie să-i schimbăm? Ne conducem de Legislație și de Constituție. De aceea, manipularea cu termeni de gen poporul, cetățenii, e bună, dar astea sunt momente de manevrare”, a spus prim-ministrul în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Întrebat dacă crede în faptul că cetățenii Republicii Moldova l-ar vota în cazul în care astăzi ar avea loc alegeri, acesta a răspuns: „De ce să vorbim lucruri abstracte. Eu încă odată reiterez, dacă s-ar organiza alegeri în fiecare săptămână în funcție de ce spune un politician sau altul, care crede că el va lua majoritatea, atunci unde vom ajunge? Din câte țin minte, prim-ministrul nu se alege de către popor”, a mai adăugat Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram