Direcţia Transformare a Ministerului Apărării va avea o expertă consilieră din SUA pentru acordarea asistenţei în reformarea şi dezvoltarea Armatei Naționale. Karen Bonaby a fost prezentată astăzi ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Ministrul Apărării şi-a exprimat convingerea că experienţa pe care o deţine oficiala va contribui la creşterea eficienţei structurii de apărare în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace şi va facilita procesul de implementare a Planului de dezvoltare a Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030), în contextul derulării fazei a II-a a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI) şi a proiectelor aferente acestuia.

Karen Bonaby a declarat că este un privilegiu să deţină funcţia de expertă în domeniul de reformare şi dezvoltare a Armatei Naţionale

De asemenea, ambasadorul SUA în Republica Molodva Dereck J. Hogan a reiterat sprijinul Guvernului SUA în dezvoltarea relaţiilor de colaborare bilaterală pe segmentul militar, exprimându-şi încrederea că experienţa lui Karen Bonaby va contribui la realizarea eficientă a obiectivelor asumate de Armata Naţională în cadrul fazei a II-a a DCBI.

La final, părţile au convenit asupra consolidării cooperării moldo-americane prin derularea proiectelor pe diverse domenii de interes comun.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!