Un nou protest, aceleași probleme. Fermierii anunță că mâine vor manifesta în Piața Marii Adunări Naționale, spunând că sunt nemulțumiți că autoritățile nu i-au despăgubit în totalitate, așa cum au promis anterior.

Deși au primit promisiuni, fermierii se plâng că pentru culturile din grupa a doua, adică porumbul și floarea-soarelui, nu au fost despăgubiți și n-au primit niciun bănuț.

„Sunt deja chemați prin judecăți de către creditori, bănci. Și a doua ce este important este politica bugetar-fiscală, care este în detrimentul agricultorilor și în detrimentul bugetului de stat, dar este în favoarea exportatorilor mari și importatorilor de culturi”, spune Vasile Mârzenco, președintele Federației Naționale a Fermierilor.

Anterior, agricultorii au mai ieșit în stradă și au cerut despăgubiri pentru daunele provocate de secetă și grindină.

Manifestanții au cerut atunci majorarea subvențiilor până la trei mii de lei pentru un hectar de culturi cerealiere, declararea stării excepționale în agricultură și returnarea TVA-ului. Miniștrii  însă au decis să majoreze subvenționarea per hectar de la o mie de lei până la circa 1500 de lei, dar au declarat că mai mult nu vor mai fi alocați bani în acest sens.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!