/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Protest nou, probleme vechi. Agricultorii anunță pentru mâine o manifestație în PMAN

missing
01 decembrie 2020, ora 16:43

Un nou protest, aceleași probleme. Fermierii anunță că mâine vor manifesta în Piața Marii Adunări Naționale, spunând că sunt nemulțumiți că autoritățile nu i-au despăgubit în totalitate, așa cum au promis anterior.

Deși au primit promisiuni, fermierii se plâng că pentru culturile din grupa a doua, adică porumbul și floarea-soarelui, nu au fost despăgubiți și n-au primit niciun bănuț.

„Sunt deja chemați prin judecăți de către creditori, bănci. Și a doua ce este important este politica bugetar-fiscală, care este în detrimentul agricultorilor și în detrimentul bugetului de stat, dar este în favoarea exportatorilor mari și importatorilor de culturi”, spune Vasile Mârzenco, președintele Federației Naționale a Fermierilor.

Anterior, agricultorii au mai ieșit în stradă și au cerut despăgubiri pentru daunele provocate de secetă și grindină.

Manifestanții au cerut atunci majorarea subvențiilor până la trei mii de lei pentru un hectar de culturi cerealiere, declararea stării excepționale în agricultură și returnarea TVA-ului. Miniștrii  însă au decis să majoreze subvenționarea per hectar de la o mie de lei până la circa 1500 de lei, dar au declarat că mai mult nu vor mai fi alocați bani în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram