/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

„Dodon încearcă să-l copieze pe Plahotniuc”. Un deputat PAS critică inițiativa privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui 

missing
02 decembrie 2020, ora 14:51

Proiectul de lege prin care SIS-ul se va subordona Paramentului este criticat de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, care spun că în acest mod Igor Dodon încearcă să-l copieze pe fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc. 

„Prin inițiativa legislativa prin care se preia SIS-ul de la Președintele ales, Dodon încearcă să-l copieze pe Plahotniuc. Să devină și el un fel de „coordonator”. Iar PSRM, astfel, se transformă într-un apendice politic al unui oligarh, care neavând nicio funcţie în stat, vrea să controleze totul. Exact după modelul PD-ului plahotniucist. Numai că, spre deosebire de Dodon, Plahotniuc chiar deținea puterea de stat cu toate instrumentele care alcătuiesc această noțiune. Și mai e o deosebire mare între cei doi – Plahotniuc încă s-a ținut mult guvernând contrar voinței poporului, pe când Dodon va pleca cu mult mai repede”, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Amintim că deputații socialiști vor ca SIS-ul să treacă sub control parlamentar, iar directorul să fie numit în funcție de către Parlament. Și deja a fost înregistrat o inițiativă legislativă în acest sens

„Având în vedere că Republica Moldova este o republică parlamentară conform articolului 60 din Constituția Republicii Moldova, se impune necesitatea de consolidare a controlului parlamentar asupra sistemului național de securitate al Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram