Fermierii au ieșit din nou în stradă și spun că „doar cu promisiuni nu te poți hrăni”. Agricultorii cer despăgubiri pentru culturile din grupa a doua, adică porumbul și floarea-soarelui, pentru că nu au fost până acum n-au primit niciun bănuț.

Mai mult, protestatarii cer să nu fie majorat TVA-ul pentru produsele agricole. Totodată, agricultorii spun că nu au susținere din partea autorităților.

Fermierii cer discuții cu fracțiunile parlamentare și membrii Comisiei Agricultură, pentru că deja de la Guvern nu mai așteaptă soluții. Discuții să fie axate pe politica bugetar fiscală, care prevede modificarea TVA-ului pentru produsele agricole.

În fața Guvernului protestează agricultori din Ialoveni, Cantemir, Cahul, Hâncești, Telenești, Leova, dar și alte localități din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!