Spectacole de iarnă, proiecte caritabile, programe artistice și sesiuni foto, acestea sunt doar unele dintre activitățile pe care și le propun să le desfășoare autoritățile municipale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Din cauza pandemiei, în acest an, majoritatea manifestaților vor putea fi urmărite prin intermediul postului public de televiziune „Moldova 1” și pe rețelele sociale, în direct și în reluare. Astfel, programul artistic include: 

Un spectacol de iarnă cu genericul „Cine suntem noi”, prezentat de Valy Boghean Band, va fi difuzat pe postul public de televiziune pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun, între orele 18:00 – 20:00.

Primăria Chișinău anunță că tot în ajunul Nașterii Domnului, între orele 19:15-20:50, la postul public de televiziune și pe rețelele de socializare va fi lansat proiectul caritabil „Povestea de iarnă”, cu participarea artiștilor: Lupii lui Calancea, Nicolae Botgros și „Lăutarii”, Ansamblul Surorilor Osoianu și formația „Ștefan Vodă”. În cadrul campaniei, care va dura până pe 14 ianuarie 2021, vor fi acumulate donații pentru copiii aflați în situații de risc.

Pe 24 decembrie și pe 14 ianuarie, între orele 17:30-18:15, la postul public vor fi prezentate programe artistice, în contextul sărbătorilor de iarnă, cu genericul „Cu-n colind și-un crăciunel, Leru-i ler și flori de măr”, cu participarea colectivelor Direcției cultură.

În seara de anul nou, pe 31 decembrie, între orele 21:15-23:50, va fi difuzat un programul de Revelion cu genericul „Vis de iarnă”, cu participarea orchestrei de muzică populară condusă de frații Vitalie și Vasile Advahov și cu artiști consacrați din Republica Moldova și din România.

În perioada: 02 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021, între orele 16:00-20:00, lângă brad vor fi organizate sesiuni foto cu Moș Crăciun și Fulguța, iar pe fundal va răsuna un program audio cu tematica obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Totodată, în perioada: 1 decembrie – 14 ianuarie vor fi amenajați pomi de Crăciun și în sectoarele orașului, inclusiv: în scuarul Complexului memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”, din bd. Moscovei; în Parcul „Alunelul”, Calea Ieșilor; aleea bd. Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Petru Zadnipru – la rond; aleea bd. Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Alecu Russo; aleea bd. Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru; Havuzul Pietonal, bd. Decebal, 22; scuarul Preturii Botanica, str. Teilor, 10, bd. Dacia, intersecție cu str. N. Zelinschi; șos. Muncești, 400; Scuarul „Mihai Dolgan”, str. Bulgară, 43; Scuarul „Mihai Eminescu”; Scuarul Medicilor, str. V. Dokuceaev, 11, Scuarul „Doina și Ion Aldea Teodorovici”; Scuarul CC „UNIC”.

În locațiile enunțate, între orele: 16:00-20:00, pe fundal sonor va fi redat un program cu tematica obiceiurilor și tradițiilor de iarnă „De ieși gazdă până-n prag”, cu participarea artiștilor și a colectivelor folclorice, prezentat online, pe rețelele de socializare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!