/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Încă un moldovean în Italia. Daniel Dumbrăvanu a povestit despre aventura sa din peninsulă

02 decembrie 2020, ora 07:30

Artur Ioniță nu este singurul jucător din selecționată, care evoluează în campionatul Italiei. Mai este și Daniel Dumbrăvanu, un fundaș de doar 19 ani, care o reprezintă pe Genoa. Acesta a fost convocat la ultimele trei meciuri ale echipei naționale, fiind cel mai tânăr jucător din lot. Cum a ajuns în Italia, cu cine prietenește acolo, ce planuri de viitor are și cui îi datorează progresul său, aflați din reportajul ce urmează.

Povestea începea la Zaria Bălți, în 2018, când Daniel Dumbrăvanu, în vârstă de doar 17 ani, a jucat titular în două meciuri din Europa League. Cel care l-a descoperit pe Daniel, a fost antrenorul Vlad Goian.

DANIEL DUMBRĂVANU, JUCĂTOR GENOA: „Datorită lui Vlad Goian, care a făcut să debutez în Europa League. Mi-a dat o oarecare experiență, așa să-i spun, la o vârstă foarte fragedă. Datorită lui am căpătat niște calități, care m-au ajutat să ajung aici”.

Tot atunci, în vara anului 2018, italienii de la Genoa au venit la Bălți, pentru a-l transfera pe Daniel. Tânărul fundaș a acceptat imediat, iar după doi ani, petrecuți la echipa de tineret, în acest sezon, în sfârșit a fost promovat la seniori.

DANIEL DUMBRĂVANU, JUCĂTOR GENOA: „-Pentru mine, sincer, Genoa, să spunem, este o etapă foarte importantă în viața mea. Îmi dă toate oportunitățile pentru a ajunge la un fotbal de top. Și da, aici au mare încredere în mine. Unicul scop al meu este să dau tot ce am mai bun din mine pentru acest club”.

Și pentru că o echipă bună, trebuie să fie unită ca o familie, Daniel și-a făcut prieteni, și la Genoa.

DANIEL DUMBRĂVANU, JUCĂTOR GENOA: „Este bunul meu prieten Micovschi, care cu doi ani în urmă, când am venit aici, m-a ajutat foarte mult. Pentru că este român, ne înțelegem foarte bine până în prezent”.

Acesta a legat o relație frumoasă și cu uzbecul Shomurodov, adus recent de la Rostov, din Rusia.

DANIEL DUMBRĂVANU, JUCĂTOR GENOA: „În primele zile de antrenamente, când a venit, l-am ajutat cu ce am putut. Pentru că, înțelegeți, îi era foarte greu. Altă limbă, alt tot”.

Tânărul jucător a fost convocat și pentru cele trei meciuri ale echipei naționale contra celor din Rusia, Grecia și Kosovo. Chiar dacă nu a reușit să își facă debutul, Daniel consideră că a fost e experiență valoroasă.

DANIEL DUMBRĂVANU, JUCĂTOR GENOA: „– Ce mi-a plăcut cel mai tare e că am putut cunoaște mulți jucători experimentați, cu zeci de ani de fotbal în spate. Și sfaturile lor mă pot ajuta mult în viitor”.

Daniel Dumbrăvanu, în vârstă de 19 ani, este un fundaș central, care în acest sezon a fost promovat în echipa mare a lui Genoa. Acesta a fost inclus în prima echipă a ”grifonilor” în două meciuri din Seria A: contra lui Inter și contra lui Hellas Verona.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram