Curtea Constituțională va desfășura ședința privind validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova pe data de 10 decembrie curent, la ora 10.00.

Pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

Precizăm că CEC a recunoscut în ședința de astăzi, 20 noiembrie, alegerea Maiei Sandu pentru funcția de președintă a Republicii Moldova. Hotărârea CEC va fi remisă Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova este validat de Curtea Constituțională (CC), iar candidatul a cărui alegere a fost validată depune în fața Parlamentului și a Curții Constituționale (CC), cel târziu la 45 de zile după alegeri, jurământul.

Mandatul președintelui Republicii Moldova durează patru ani și se exercită de la data depunerii jurământului. Șeful statului își exercită mandatul până la depunerea jurământului de către președintele nou-ales. Președinta aleasă, Maia Sandu anunțat că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!