/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Chișinăul trage un semnal de alarmă, după ce Tiraspolul a instalat ilegal încă un post în Zona de Securitate

missing
03 decembrie 2020, ora 16:35

Chișinăul trage un semnal de alarmă, după ce Tiraspolul a instalat ilegal, pe 30 noiembrie curent, încă un post mobil în Zona de Securitate, mai exact la intrarea în Dubăsari, în apropierea unui post al Forțelor Mixte de Pacificare. 

„Solicitarea regulamentară a șefului militar superior din partea Republicii Moldova în Comandamentul Militar Întrunit de a îndrepta la fața locului grupul de observatori militari pentru documentarea încălcării comise a fost respinsă. Astfel, încălcarea nu a fost reflectată în raportul săptămânal privind situația în Zona de Securitate. Prin consecință, acesta nu a fost semnat de către partea moldovenească și reprezentantul Ucrainei, iar subiectul privind apariția noului post ilegal a fost adus în atenția Comisiei Unificate de Contro (CUC)”, se arată într-un comunicat al Biroului de Reintegrare.

Chișinăul spune că structurile transnistrene continuă să sfideze actele de bază ale operațiunii de pacificare care interzic împiedicarea liberei circulații și introducerea formațiunilor care nu fac parte din contingentul Forțelor Mixte de Pacificare, consolidând infrastructura posturilor de control pe care încearcă să le prezinte drept „sanitare”.

La 3 decembrie 2020 membrii CUC au revenit la Bender pentru a examina, în conformitate cu mandatul atribuit, problemele actuale privind situația în Zona de Securitate.

Dezbaterile aprinse care au urmat nu au contribuit la aprobarea ordinii de zi, motiv pentru care ședința din nou a fost amânată.

Amintim că deja de nouă săptămâni, lucrările CUC sunt blocate prin refuzul părții transnistrene de a accepta pe agenda oficială a discuțiilor subiectele legate de prezența posturilor ilegale și cazurile de răpire a cetățenilor de către așa-numitul „mgb” din regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram