După ce a fost reluată ședința Parlamentului întreruptă de blocarea tribunei parlamentului de deputații PAS și Platforma DA, au fost votate în prima lectură proiectele politicii bugetar-fiscale, legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021. Acestea au fost votate fără a fi examinate și fără discuții pe marginea lor, în timp ce deputații scandau „Rușine”, vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, a supus votului proiectele date.

Mai exact, Batrîncea a cerut opinia comisiei de profil, la care președintele acesteia Vladimir Odnostalco a propus ca proiectele să fie votate. Ulterior, acestea au fost supuse votului fără ca autorii să le prezinte și fără discuții pe marginea documentelor, iar Batrîncea a anunțat că proiectele au fost votate în prima lectură cu majoritatea deputaților prezenți.

Procesul de vot s-a petrecut simultan cu protestul deputaților Platforma DA și PAs care au blocat tribuna centrală și scandau „Rușine!”.

Ulterior, aceștia au blocat și microfonul vicepreședintelui microfonului care prezida ședința, au avut loc câteva îmbrânceli între deputați, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe facebook că s-au rupt două microfoane și s-a spart un pahar. La scurt timp transmisiunea din plenul Parlamentului a fost oprită.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!