/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Fără examinare și în timpul unui protest al deputaților. Bugetul și politica fiscală, votate în prima lectură

missing
03 decembrie 2020, ora 14:32

După ce a fost reluată ședința Parlamentului întreruptă de blocarea tribunei parlamentului de deputații PAS și Platforma DA, au fost votate în prima lectură proiectele politicii bugetar-fiscale, legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021. Acestea au fost votate fără a fi examinate și fără discuții pe marginea lor, în timp ce deputații scandau „Rușine”, vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, a supus votului proiectele date.

Mai exact, Batrîncea a cerut opinia comisiei de profil, la care președintele acesteia Vladimir Odnostalco a propus ca proiectele să fie votate. Ulterior, acestea au fost supuse votului fără ca autorii să le prezinte și fără discuții pe marginea documentelor, iar Batrîncea a anunțat că proiectele au fost votate în prima lectură cu majoritatea deputaților prezenți.

Procesul de vot s-a petrecut simultan cu protestul deputaților Platforma DA și PAs care au blocat tribuna centrală și scandau „Rușine!”.

Ulterior, aceștia au blocat și microfonul vicepreședintelui microfonului care prezida ședința, au avut loc câteva îmbrânceli între deputați, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe facebook că s-au rupt două microfoane și s-a spart un pahar. La scurt timp transmisiunea din plenul Parlamentului a fost oprită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram