Deputații socialiști și cei din Partidul „Șor” au votat în două lecturi proiectul de lege care prevede preluarea Serviciului de Securitate și Informații (SIS) din subordinea Președinției și transmiterea acestuia în gestiunea Parlamentului. 

„Este un proiect tehnic privind trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. Propun votarea acestui proiect. Comisia juridică a examinat ieri acest proiect și de asemenea propune spre votare”, a declarat autorul poeticului deputatul socialist Vasile Bolea în cadrul ședinței Parlamentului de pe 3 decembrie.

Pentru acest proiect au votat 51 de deputați socialiști și din Partidul „Șor”. Votarea acestui proiect nu a trecut fără îmbrânceli, deputații din opoziție fiind nemulțumiți de inițiativa socialiștilor.

Menționăm că după înregistrarea acestei inițiative legislative de către socialiști, președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să protesteze împotriva votării acestui proiect, or, potrivit ei, dacă SIS-ul va trece din subordinea Președinției în subordinea Parlamentului, șeful statului nu va avea pârghiile necesare pentru a investiga cazurile de corupție săvârșite la nivel înalt.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!