/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Filip cere retragerea proiectului privind SIS-ul și îndeamnă PSRM să „nu repete greșelile politicienilor care au încercat să se mențină la putere” 

missing
03 decembrie 2020, ora 09:44

PD îndeamnă deputații socialiști să „nu repete greșelile altor actori politici pentru a se menține la putere” și să retragă proiectele de lege privind trecerea SIS-ului în subordinea Legislativului, dar și proiectele privind retransmiterea programelor ruse, statutul limbii ruse și impunerea prescripțiile medicale, la fel, în limba rusă. În aceste condiții, Pavel Filip anunță că PDM nu va susține aceste inițiative legislative.

„PDM consideră că inițiativa de a scoate SIS-ul  de sub controlul președintelui ales este cel puțin una copilărească Știți ca un copil care a pierdut jocul și trebuie să plece, dar își ia și jucăriile cu sine. Legea e lege și nu poate fi croită în funcție de conjunctura politică și interesele personale.  Am văzut și poziția președintelui ales PDM se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și care vor altfel de politică, corectă. PDM va susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației din țară și șmecheriilor puse la cale de unii actori politici”, a declarat liderul PD, Pavel Filip.

„Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora. Învățați să acceptați înfrângerile, memoria tuturor încă e proaspătă. Nu călcați pe aceeași greblă pe care au călcat și alții, anterior, în încercarea de a se menține la putere cu orice preț. Pe această cale, PD face apel către fracțiunea socialiștilor să retragă acest proiect. Pe fundalul crizei, considerăm că cele trei proiecte legate de statutul limbii ruse, propaganda rusească și prescripțiile medicale în limba rusă sunt doar o fumigenă disperată cu care guvernarea încearcă să distragă, de fapt, atenția de la lipsa paturilor din spitale, insuficiența medicilor , economia slabă și numărul enorm de infectări”, a adăugat deputatul.

Totodată, Pavel  Filip susține că și proiectele privind bugetul de stat și politica bugetar-fiscală trebuie să fie modificate, pentru că conțin „elemente dubioase”.

„Socialiștii și noii lor parteneri, Partidul Șor, pregătesc un atac dur la adresa suveranității țării și acoperirea schemelor ascunse în politica bugetar fiscală În ceea ce privești politica fiscală și bugetul, PD consideră o bătaie de joc graba cu care guvernarea încearcă să aprobe aceste documente și crede că acestea trebuie să fie consultate pe larg cu întreaga societate, mai ales că acestea conțin elemente dubioase”, a precizat parlamentarul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram