PD îndeamnă deputații socialiști să „nu repete greșelile altor actori politici pentru a se menține la putere” și să retragă proiectele de lege privind trecerea SIS-ului în subordinea Legislativului, dar și proiectele privind retransmiterea programelor ruse, statutul limbii ruse și impunerea prescripțiile medicale, la fel, în limba rusă. În aceste condiții, Pavel Filip anunță că PDM nu va susține aceste inițiative legislative.

„PDM consideră că inițiativa de a scoate SIS-ul  de sub controlul președintelui ales este cel puțin una copilărească Știți ca un copil care a pierdut jocul și trebuie să plece, dar își ia și jucăriile cu sine. Legea e lege și nu poate fi croită în funcție de conjunctura politică și interesele personale.  Am văzut și poziția președintelui ales PDM se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și care vor altfel de politică, corectă. PDM va susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației din țară și șmecheriilor puse la cale de unii actori politici”, a declarat liderul PD, Pavel Filip.

„Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora. Învățați să acceptați înfrângerile, memoria tuturor încă e proaspătă. Nu călcați pe aceeași greblă pe care au călcat și alții, anterior, în încercarea de a se menține la putere cu orice preț. Pe această cale, PD face apel către fracțiunea socialiștilor să retragă acest proiect. Pe fundalul crizei, considerăm că cele trei proiecte legate de statutul limbii ruse, propaganda rusească și prescripțiile medicale în limba rusă sunt doar o fumigenă disperată cu care guvernarea încearcă să distragă, de fapt, atenția de la lipsa paturilor din spitale, insuficiența medicilor , economia slabă și numărul enorm de infectări”, a adăugat deputatul.

Totodată, Pavel  Filip susține că și proiectele privind bugetul de stat și politica bugetar-fiscală trebuie să fie modificate, pentru că conțin „elemente dubioase”.

„Socialiștii și noii lor parteneri, Partidul Șor, pregătesc un atac dur la adresa suveranității țării și acoperirea schemelor ascunse în politica bugetar fiscală În ceea ce privești politica fiscală și bugetul, PD consideră o bătaie de joc graba cu care guvernarea încearcă să aprobe aceste documente și crede că acestea trebuie să fie consultate pe larg cu întreaga societate, mai ales că acestea conțin elemente dubioase”, a precizat parlamentarul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!