Președinta aleasă Maia Sandu a chemat oamenii duminică la protest. Despre aceasta Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing de presă. De asemenea, aceasta a spus că va depune o contestație la Curtea Constituțională și va cere anularea legilor care astăzi au fost votate în ședința Parlamentului.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o dovadă în plus că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituția, nici Legea și, mai ales, nu respectă poporul. Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest Parlament trebuie dat jos. Duminică ieșim cu toții în PMAN să le spunem ce crede poporul. Alianța PSRM-Șor a votat astăzi în decurs de doar câteva minute, în două lecturi, la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv legea bugetului. Proiecte neconsultate. Proiecte care conțin scheme peste scheme din contul cetățenilor”, a menționat Maia Sandu în cadrul briefingului.

De asemenea, Maia Sandu a dăugat că oamenii nu cer imposibilul, ei doar cer să nu mai fie furați: „Mâine vom depune contestație la Curtea Constituțională. Vom cere anularea legilor antipopulare. Împreună vom opri această tentativă de uzurpare a puterii”.

Într-un final aceasta le-a mulțumit oamenilor care astăzi au ieșit în stradă și i-a rugat pe cei care vor ieși în stradă duminică să păstreze distanța socială, să poarte mască și să aibă grijă de sănătate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!