/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Babuc: „PDM se va opune loviturii de stat provocată de coaliţia PSRM-ŞOR şi transfugi”

missing
04 decembrie 2020, ora 08:49

Vicepreşedinta Parlamentului și deputata PDM, Monica Babuc, a  declarat, în cadrul unui briefing de presă, că noua coaliţie oficializată în Parlament, „Coaliţia Covid” formată din PSRM, Partidul Şor şi transfugi, a preluat practic printr-o lovitură de stat puterea în Parlamentul Republicii Moldova, cosind în Constituţionalitate, în lege şi în bunul simţ.

Vicepreşedintele PDM s-a referit la proiectele de legi votate astăzi în mod abuziv, precum:

– transferarea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedintelui nou ales al Republicii Moldova, în subordinea Parlamentului;

– afrontul adus prieteniei dintre poporul RM şi poporul american, prin care „Coaliţia Covid” a transmis terenul fostului Stadion Republican pentru construcţia unui neclar centru de educaţie, cultură şi creativitate, teren care prin Legea 151/2018 promovată de Guvernul Filip, era destinat construcţiei Ambasadei SUA în RM;

– proiectul ce ţine de funcţionarea limbilor pe teritoriul RM, menit să realizeze vechea sintagmă „Devide et impera” şi care nu face decât să repete legea 3465/1989 declarată depăşită de către Curtea Constituţională;

– proiectele ce ţin Autonomia Găgăuză, care contravin în anumite prevederi Constituţiei RM şi care prejudiciază Autonomia Găgăuză şi cetăţenii ţării.

Monica Babuc a declarat că Partidul Democrat din Moldova se va opune acestei lovituri de stat şi a îndemnat susţinătorii PDM să ia o atitudine adecvată faţă de aceste acţiuni anticonstituţionale şi ilegale ale coaliţiei PSRM-ŞOR.

Amintim că ieri, în cadrul ședinței Parlamentului deputații PSRM și cei ai Partidului Șor au votat proiecte pe bandă rulantă. Deși nu au declarat oficial că formează o coaliție, PSRM și PȘOR, au adoptat proiectele politicii bugetar-fiscale, legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, dar și proiectul de lege care prevede preluarea Serviciului de Securitate și Informații (SIS) din subordinea Președinției și transmiterea acestuia în gestiunea Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram