/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Există o coaliție între PSRM și Partidul Șor? Cum răspund mai mulți deputați

04 decembrie 2020, ora 08:25

În timp de deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, zice că coaliția PSRM – Partidul Șor există înca din timpul campaniei electorale a acestui an, deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi neagă acest fapt. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Nu am purtat discuții cu nicio fracțiune. În pauzele ședinței de astăzi nu am discutat cu nimeni în afară de deputații noștri. Pauzele au fost luate pentru a se mai calma spiritele din Parlament”, a declarat Nesterovschi în timpul emisiunii.

„Oamenii demult au înțeles că coaliția Dodon-Șor există. Ea s-a pornit încă în campania electorală când deputații au început brusc să treacă de la Pro Moldova la Pentru Moldova. În acest context, evident că pe întrebările strategice ei au votat solidar. Astăzi toată ziua între aceste două fracțiuni au fost negociate anumite târguri, să nu credeți că atât de ușor au votat. «Votați pentru SIS, vă dăm Stadionul». Și tot așa, toată ziua a mers acest târg. Eu cred că acest lucru va continua până la demisia lui Chicu”, a spus la rândul său Slurari.

„Știți ce fel de coaliție este asta? Fix așa cum socialiștii au avut coaliție cu PD-ul lui Plahotniuc. Timp de trei ani se mai învârteau unul în jurul altuia, se mai certau, iar atunci când trebuia se votat o lege strategică, se aliniau planetele și se vota”, a declarat și deputatul Alaiba.

Precizăm că, deputații din Parlamentul de la Chișinău s-au întrunit joi, 3 decembrie, în ședință plenară. Printre proteste și huiduieli, deputații PSRM și cei ai Partidului Șor au aprobat un șir de proiecte, printre care Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021, Proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și Proiectul privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram