/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

/FOTO VIDEO/ SUA a donat R. Moldova un lot de echipament necesar pentru intervențiile SMURD, în valoare de 62 de mii de dolari

missing
04 decembrie 2020, ora 11:09

Statele Unite ale Americii au donat R. Moldova un lot de echipament necesar pentru intervenții SMURD în lupta cu pandemia COVID -19. Potrivit IGSU, lotul donat de SUA conține ventilatoare de urgență, saltele de imobilizare, sisteme de izolare și transport a persoanelor infectate, rezervoare medicale de oxigen, termometre digitale și alte produse necesare în valoare de 62 de mii dolari americani.

Cooperarea în salvarea oamenilor, dar și acordarea asistenței în momente dificile ne face mai puternici pentru binele cetățenilor, au menționat vorbitorii. Grație eforturilor depuse de Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA, serviciul SMURD din Republica Moldova beneficiază de un lot de echipament performant, care va fi utilizat de medicii și paramedicii care acordă asistență calificată, dar și transportă pacienți infectați cu COVID către unitățile medicale.

În lupta cu pandemia Inspectoratul General pentru Situați de Urgență a acordat asistență calificată oamenilor infectați cu virusul COVID prin intermediul serviciului SMURD din nordul și sudul țării, iar mai mulți angajați au muncit în spitale pentru susținerea sistemului medical. Lotul nou de echipament va facilita intervențiile și misiunile în care în continuare vor fi antrenați angajații Inspectoratului.

Conform IGSU,, colaborarea instituției  cu Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA are loc de peste 20 de ani. Datorită programelor și proiectelor finanțate de SUA a fost posibilă construcția, dar și reconstrucția mai multor remize de salvatori și pompieri în toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram