/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Igor Dodon, despre scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui: „Parlamentul mi-a luat acest drept. Care-i problema?”

missing
04 decembrie 2020, ora 11:03

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, nu vede nicio problemă că ieri, 3 decembrie, în Parlament a fost votat Proiectul privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui. Mai mult, acesta menționează că de acum încolo SIS va fi în subordine dublă, cea a președintelui și a Parlamentului. Despre aceasta Igor Dodon a declarat în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

„Ceea ce ține de SIS, proiectul socialiștilor care a fost votat ieri, prevede niște lucruri foarte simple. Nu-l scoate din subordinea președintelui, că am văzut multe discuții disperate la acest capitol. SIS-ul rămâne în subordine dublă, la președinte și la Parlament. Așa cum se numea anterior șeful SIS-ului de către Parlament, așa în continuare șeful SIS-ului se numește de către Parlament. Unicul lucru care s-a schimbat este că vicedirectorul SIS-ului va fi numit nu de către președinte, dar tot de către Parlament. Și care-i problemă?”, a menționat Dodon în cadrul emisiunii.

„Dacă eu aș fi dorit să promovez pe cineva la SIS așa cum speculează așa numita presă independetă, eu semnam astăzi decretele. Conferm legii, eu acum prin decret pot numi vicedirectorul SIS. Dar eu ieri am văzut că Parlamentul mi-a luat acest drept și l-a transmis Parlamentului. Care-i problema?”, a conchis acesta.

Amintim că, deputații din Parlamentul de la Chișinău s-au întrunit joi, 3 decembrie, în ședință plenară. Printre proteste și huiduieli, deputații PSRM și cei ai Partidului Șor au aprobat un șir de proiecte, printre care Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021, Proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și Proiectul privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram