Matineele în grădinițele din Chișinău cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou vor fi desfășurate doar în grupe, fără prezența părinților și a altor persoane din afara instituției de educație timpurie, din cauza situației pandemice. În acest context, autoritățile interzic colectările de bani pentru cadouri, brad, jucării de brad și alte taxe.

Mai mult, cei de la Primăria Chișinău au oferit detalii despre cadourile cu dulciuri care urmează a fi oferite copiilor în contextul sărbătorilor de iarnă 2020-2021.

Astfel, vor fi achiziționate peste 30 700 de cadouri, în valoare de 768 475 de lei, însoțite de certificate de conformitate, pentru a fi împărțite micuților care frecventează grădinița.

Autoritățile spun că banii au fost identificați de către Direcția educație în urma economiilor formate pe parcursul acestui an. Costul unui cadou este de 25 de lei și va conține dulciuri și biscuiți în asortiment.

În cele 134 de grădinițe din orașul Chișinău, sunt înscriși 30 739 de copii.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!