/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Percheziții și rețineri noi în dosarul „frauda bancară”. Foști directori de bănci, audiați de procurori

missing
04 decembrie 2020, ora 10:57

Șase persoane, printre care ex-conducătorii instituțiilor bancare implicate în devalizarea sistemului bancar, au fost reținute de Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cu suportul operativ al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit Procuraturii Generale (PG), reținerile au fost precedate de o serie de percheziții, efectuate în cursul zilei de 4 decembrie la domiciliile și în automobilele bănuiților.

Persoanele bănuite, în prezența apărătorilor lor, sunt audiate de procurori asupra circumstanțelor faptelor investigate.

Într-un comunicat de presă al PG se spune că acțiunile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar, și nu în ultimul rând – recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram