Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

S-a stins din viață actrița de teatru Eugenia Botnaru

04 decembrie 2020, ora 19:00
Distribuie:

S-a stins din viață actrița de teatru, maestră în arte, Eugenia Botnaru, care a jucat în sute de spectacole, printre care „Păsările tinereții noastre”, „Singur în fața dragostei”.  

Eugenia Botnaru s-a născut la 3 ianuarie 1936, în satul Gribova, raionul Drochia, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” din Chișinău în ani 1958–1962, în clasa profesorilor V. Gherlac, P. Baracci, V. Cupcea.

A activat în trupa Teatrului dramatic „Aleksandr Pușkin”, astări Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, în anii 1957–1989, după care la Teatrul folcloric „Ion Creangă” până în 1996. Din 1996, a activat în cadrul Asociației de Creație „Buciumul”.

Actrița Eugenia Botnaru a jucat în sute de spectacole de teatru, film și spectacole radio. Are mulți discipoli, activând și în calitate de pedagog în domeniu. Generații întregi au crescut cu vocea ei inconfundabilă, cu jocul de mare talent în spectacolele „Păsările tinereții noastre”, „Soacra cu trei nurori”, „Tata”, „Pomul vieții”, „Cât o fi să mai trăim”, „Muza de la Burdujeni”, „Zamolxe”, „Război și pace”, pelicula cinematografică „Singur în fața dragostei”, dar și multe multe altele.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram